Posle 70 godina krštenje u evangeličkoj crkvi u Feketiću

Nakon pauze od 70 godina, 10. 05. 2015. godine, sa početkom u 10 časova u sklopu svečane Bogoslužbe, obavljeno je ponovo jedno krštenje u Evangeličkoj Crkvi Feketića.

Dolinszky Gabor zamenik biskupa Evangeličke Hrišćanske Crkve A.V. u Srbiji-Vojvodini, je vernicima Crkvene Opštine Feketić, Tihameru Turiju i njegovoj supruzi Viktoriji Turiju, rođenoj Koriž, krstio prvorođenu devojčicu po imenu Lia, a samim tim i prihvatio je za novog člana crkve. Mlad bračni par je inače 26. 10. 2013. godine – takođe nakon pause od sedamdeset godina – kao prvi stao pred oltar Evangeličke Crkve u Feketiću da sklopi brak uz blagoslov Boga.

Evangeličku Crkvu u Feketiću su nažalost blizu 70 godina koristili u nečasne svrhe. Zahvaljujući istrajnosti i požrtvovanosti, koju je uložio pokojni biskup Arpad Dolinszky, kao i novčanoj pomoći Pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, došlo je do njenog obnavljanja i osveštavanja. Koristimo priliku, da ovde istaknemo, da je u četvrtak 31. 10. 2013. godine sa početkom u 11 časova u sklopu svečane Bogoslužbe povodom jubileja dana Reformacije, u Evangeličkoj Crkvi Feketića otkrivena spomen ploča, u znak sećanja i poštovanja životnog dela pokojnog biskupa Arpada Dolinszkog.